Akupunktur​


Vi tilbyder to former for akupunktur: IMS-akupunktur og Vestlig Medicinsk Akupunktur

IMS akupunktur (Intra Muskulær Stimulering) er primært beregnet til kroniske smertelidelser, der beror på en malfunktion af det perifere nervesystem og dermed en effektiv behandling til kroniske smerte. Teknikken finder forkortet muskulatur i de dybe muskler. Der er meget få bivirkninger.

IMS-akupunktur er videnskabelig velfunderet og baserer sig på kroppens anatomi, fysiologi og neurologi samt moderne smerteforståelse. Dermed også sagt at den ikke har kinesiske eller alternative hypoteser som grundlag for forståelsen af kroppens funktioner.

IMS er et effektivt værktøj der sammen med andre fysioterapeutiske undersøgelses- og behandlingskoncepter behandler en svær klientgruppe med stor succes – kroniske smertepatienter, ryg- og nakkepatienter, arthrose, whiplash, alle myofascielle smertebilleder, hovedpine, kæbeproblemer, kronisk tennis- og golfalbue, fibromyalgi og frossen skulder.

​Akupunkturnålene der bruges, er meget tynde og når de stikkes igennem huden mærker man kun et lille prik - hvis man stikker i en sund og rask muskel mærkes ingenting. Finder man derimod en forkortet og supersensitiv muskel, mærker man en spændingsfornemmelse - som en lokal muskel krampe eller spjæt. Det er den mest almindelige følelse og det er fordi muskelfibrene spænder omkring nålen. 

Denne fornemmelse er nødvendig for et godt resultat og giver bagefter en frihed og afslappethed i musklen der lindrer.

​Neuropatisk smerte:

Årsagen til nerveirritationen er som oftest spondylosis, hvilket er forandringer af ryggens knogler og led pga. alder.

Nerven med nedsat funktion:

  • Nerven og nerveenderne bliver hypersensitive og opfatter derfor harmløse signaler som smertefulde.
  • Forkortet muskulatur giver nedsat bevægelighed, hårde og stive muskler (det forkortede muskelsyndrom).
  • Ødem og hårdt nedbundet væv.​

​Disse karakteristika vil medføre smerter, selv om medicinske undersøgelser viser, at der ikke er ”noget galt”.

Det forkortede muskelsyndrom:

Muskelforkortningen er forårsaget af muskelspasmer og kontraktur. Muskelforkortningen forårsager smerter ved at trække i muskelsenen og stresse og komprimere leddene, som de bevæger. Dermed forværres slid og skader og medfører degenerative forandringer f.eks. seneirritation og slidgigt. Da disse skader oftest anses for at være lokale, mangler årsagen (muskelforkortningen) at blive undersøgt og behandlet.

​IMS behandlingen løsner de forkortede muskler, så muskeltrækket henover leddene slækkes og nervernes følsomhedsniveau normaliseres.

​Derved stimulerer IMS til opheling af nerver og muskler indtil smerten er væk.

​ Holdbarheden af behandlingen varierer i forhold til årsag og varighed af problemet, - men de fleste oplever en langvarig effekt.

Frekvensen af behandlingerne er ca. 1 gang pr. uge. Antallet af behandlinger afhænger af problemets omfang og kroppens evne til at hele.


Vestlig Medicinsk Akupunktur

Vestlig Medicinsk Akupunktur er baseret på viden om anatomi, fysiologi og patologi. - Og der bliver fortsat lavet evidensbaserede undersøgelser på den kliniske effekt heraf. - Derfor opfattes denne form for akupunktur ikke som en "alternativ" behandlingsform.

Hvordan virker akupunktur?

Ved indstikning af tynde akupunktur nåle i hud og muskler stimuleres nervesystemet. Dette medfører en lokal øget blodgennemstrømning samt udskillelse af smertedæmpende hormoner. Hvilket resulterer i muskelafslapning, smertedæmpning og dermed facilitering af naturlige helingsprocesser.

Der behandles oftest med 6-12 nåle, og varigheden af behandlingen er på 15-20 min. Doseringen af stimulation kan progredieres med nålemanipulation eller elektrostimulation.

Hvornår bruges akupunktur?

Akupunktur benyttes til en lang række af akutte og kroniske sygdomme og lidelser.

·​Muskelafslapning ved smerter og spændinger.

·​Migræne og hovedpine.

·​Ryg-, nakke- og iskiassmerter.

·​Gigtsmerter

·​Fibersprængning eller trælår.

·​Betændelses- og irritationstilstande i sener og led. F.eks tennis-/golfalbue, løberknæ, hælspore)

·​Bækkensmerter (også ifm. graviditet, der behandles dog ikke de 3 første mdr. af graviditeten).

Akupunktur forløb:

De fleste undersøgelser indikerer, at en serie af behandlinger giver optimal effekt. Indledningsvis gives 3-6 behandlinger, derefter vurderer man, om der er effekt af behandlingen. Ved f.eks. smertereduktion, bedre funktion eller bedre søvn, gives der yderligere 3-6 behandlinger for at sikre optimal udbytte af behandlingen. Karakteristisk for behandling med akupunktur er en langsomt indsættende, men til gengæld længerevarende effekt, som kan være signifikant i op til 6 mdr. efter en serie af behandlinger.

Akupunktur kan benyttes særskilt eller som led i anden fysioterapeutisk behandling

Priser på Akupunktur:

Kr. 100,- som en tillægsbehandling til fysioterapi.

Kr. 350,- som en selvstændig behandling.

​​​

​Læs mere:

Kontakt os

MidtVest Osteopati & Fysioterapi

Sports Alle 4, 7480 Vildbjerg

Klik her for rutevejledning

Telefon: 97 13 23 44

Åbningstider

Kontortid:

Mandag

​Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

8.00 - 14.30​

8.00 - 14.30

Hjemmearbejdsdag

8.00 - 14.30

8.00 - 13.00

Følg os på Facebook