​Børnefysioterapi

​På klinikken trænes børn med og uden diagnoser i alle aldre.

Det er børn med motoriske vanskeligheder, sanseintegrationsproblemer, adfærdsvanskeligheder, koncentrations- og indlæringsproblemer. Derudover trænes børn med forskellige fysiske handicap.

Sensoriske, motoriske og perceptuelle forstyrrelser ligger ofte til grund for motorisk usikkerhed, som kan vise sig meget tidligt. Det kan være barnet har svært ved at kravle, undgår visse lege - f.eks. at gynge, rutsje eller løbe. Det kan også være at barnet trækker sig fra vilde lege, vil helst undgå knus og kram eller finder det helt uoverskueligt selv at skulle tage sit tøj på. 


Vores børneterapeut benytter bl.a. testen Movement-ABC for at vurdere om barnet er motorisk alderssvarende og om der er grundlag for at påbegynde træning.


Formålet med Movement ABC er at identificere og vurdere barnets motoriske vanskeligheder - og samtidig vurderes evnen til at fastholde opmærksomhed og koncentration.

​​

I nogle tilfælde inviteres forældrene til at deltage i træningen. Både for at opleve, hvad barnet har lært og for at få nogle gode ideer med hjem til eventuel hjemmetræning.

​Hvad er motorisk træning?

Barnets motoriske udvikling stimuleres naturligt gennem leg. Derfor ligner den motoriske træning til forveksling leg, men 'legen' er konstrueret med målrettede motoriske aktiviteter under hensyntagen til barnets niveau.

Hvilken træningsform der er bedst for barnet, vurderer terapeuten ud fra det enkelte barns problemstillinger og udfordringer og tilpasses naturligvis løbende barnets udvikling undervejs.

Vore sanser og motorik hænger uløseligt sammen og derfor kalder vi det sansemotorisk træning. Træningen udvikler og styrker barnets finmotorik, grovmotorik og ikke mindst sanseintegrationen, som gør kroppen i stand til at reagere i overensstemmelse med sansernes impulser til hjernen.

Nogle børn henvises fra egen læge til vederlagsfri fysioterapi. Det kan være børn, der har behov for træning som følge af en ulykke, hjerneskade eller en medfødt sygdom. Kan man ikke få en henvisning fra egen læge, er det muligt at træne med egenbetaling.

Almindelig fysioterapi til børn

Ligesom voksne, kan børn i alle aldre også have skævheder, ømheder eller problemer med funktionen i et led eller lignende. Det kan også være sportsskader, hovedpine eller ondt i nakken. - Her forekommer som regel egenbetaling.


Fysioterapeuten kan også vejlede dig og personalet i dit barns institution, hvis dit barn har behov for særlige hensyn eller tiltag. En BørneFysioterapeut ved, hvordan man undersøger, tester og vurderer samt stimulerer og træner de motorisk usikre børn.

Kontakt os

MidtVest Osteopati & Fysioterapi

Sports Alle 4, 7480 Vildbjerg

Klik her for rutevejledning

Telefon: 97 13 23 44

Åbningstider

Kontortid:

Mandag

​Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

8.00 - 14.30​

8.00 - 14.30

Hjemmearbejdsdag

8.00 - 14.30

8.00 - 13.00

Følg os på Facebook